header3.jpg
Kezdőlap hírek MVH: Indul a kötelező E-monitoring adatszolgáltatás!

MVH: Indul a kötelező E-monitoring adatszolgáltatás!

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Tar Ferenc   
2011. február 18. péntek, 12:49


Február 15-től egy hónap áll az agrártámogatást kapott gazdálkodók rendelkezésére, hogy teljesítsék adatszolgáltatási kötelezettségüket.

Az adatszolgáltatás kiterjed minden az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) és Halászati Operatív Program (HOP) keretében meghirdetett támogatási formára és csak elektronikusan nyújtható be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Az E-monitoring benyújtása 38 ezer gazdát érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, Ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet elvégezni kétféle módon. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik Ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.


Az adatszolgáltatás elvégezhető meghatalmazott útján is, ám fontos, hogy ebben az esetben a meghatalmazást kinyomtatva, papír alapon is el kell juttatni az MVH illetékes kirendeltségére. A meghatalmazás kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes, amennyiben valaki elveszítette, elfelejtette, a „G946" nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.
A hatékony feldolgozás érdekében a meghatalmazást minél előbb, de legkésőbb az adatszolgáltatás benyújtásával egyidejűleg érdemes postára adni.


A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata, a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.


mvh.gov.hu  2010. 02. 09.


Megjegyzés:  az e-monitoring kötelezettség elmulasztása súlyos szankciót vonhat maga után, mindenképpen időben végezzék el!

 

Kitöltést segítő információk (oktatófilm, útmutató) a következő MVH linken: http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/info?tartalom_id=1009075


Dr. Tar Ferenc

Címkék: Általános Hír